Sağlıklı Yaşlanıyor Muyum?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sağlıklı yaşlanmayı şöyle tanımlıyor: Öğrenmek, büyümek, hareket halinde olmak, temel ihtiyaçları karşılayarak sosyalleşebilmek ve topluma katkıda bulunmak. Beyin sağlığını korumak da ‘Sağlıklı yaşlanmanın’ önemli bir parçası. Vücut kadar ‘beyni’ de beslemek, Omega-3 gibi sağlıklı yağ asitlerinden faydalanmak, beyin için çeşitli egzersizler yapmak ve öğrenmeyi, üretmeyi sürdürmek beyin sağlığı için önemli
unsurlar. Beyin sağlığımızın yerinde olduğunun göstergeleri ise dengeli bir enerjiye sahip olmak, kaliteli uyku uyuyabiliyor olmak, keskin bir hafıza, iyi ruh hali ve hızlı öğrenme becerisi gibi şeyler. Dolayısıyla beynimizi ne kadar iyi beslersek yaşam kalitemiz de o kadar artar ve hatta yaşlılık günlerinde bile yeni sinir hücreleri üreten, genç ve dinamik bir beyne sahip olabiliriz.

Beyin sağlığı için gerekli olanların cevabını 3 temel sorunun altında irdeleyebiliriz:
1. Sağlıklı yaşlanıyor muyum?
2. Beyin dostu besinler tüketiyor muyum?
3. Beynime yeterince egzersiz yaptırıyor muyum?

Sağlıklı yaşlanıyor muyum?
Yaşlanmayla birlikte tüm hücre, doku ve organlarımızda ölüm, yavaşlama, yıpranma gibi değişiklikler meydana gelir. Ancak sağlıklı yaşlanarak, sosyalleşmeyi ve kendi ihtiyaçlarımızı karşılamayı sürdürebiliriz. Yani bugünkü yaşam tarzımız ile gelecekteki hayatımıza yatırım yapmalıyız.
Sağlıklı yaşlanma aslında, üretme, düşünme, öğrenme ve gelişmeyi hedefliyor. Bunu yapabilmek için de hastalık ve sakatlıktan kurtulmak, hareket halinde olmak gerektiğini söylüyor. Sağlıklı yaşlanabilmek için öncelikle stresi azaltmak, tansiyon ve kolesterolü kontrol etmek çok önemli.

Tedavilerimiz

RANDEVU AL

Bize Ulaşın

  • Mimar Sinan Mah.1400 Sok. Hidayet Hanım Apt. No:4 D:3 Konak-İZMİR
  • 0 505 804 81 49
  • bilgi@drturanpoyraz.com